Konvektomaty LainoxGastrotechnikaProfesionální kuchyněKonvektomaty

RUBRIKY

TOP PRODUKTY

KONTAKTUJTE NÁS

MB GASTROTECHNIKA
Bílek Miroslav

Majdalenky 13
Brno - Lesná, 63800

E-mail: [email protected]

Telefonické objednávky:
+420 548 534 576

Servis a objednávky (kancelář):
+420 777 333 383

FAX:
+420 548 220 310

Facebook:
gastrobrno.cz

KONVEKTOMATY LAINOX V BRNĚ

Autor: Miroslav Bílek | 28.6.2011

Špičkové technologické vlastnosti profesionálních konvektomatů nejsou samozřejmě omezeny pouze technickými stránkami.

Firma MB GASTRO sídlící v Brně Vám o konvektomatech sdělí veškeré podrobnosti. proto jsme připravili sérii článků o konvektomatech.

Vlastní nastavené varné programy přípravy pokrmů v konvektomatech jsou vybaveny novými cykly poskytujícími ideální řešení pro všechny běžné i speciální požadavky vaření.

Konvektomaty jako kombinované konvekční varné trouby jsou vybaveny následujícími třemi základními režimy přípravy pokrmů

Varné režimy konvektomatů

  1. Horký vzduch 30°C až 300°C tento režim je vhodný pro pečení, grilování a pečení do hněda, dále umožňuje přípravu více různých druhů pokrmů současně s úsporou chuťových přísad a energie v porovnání s tradičními metodami vaření
  2. Dynamická pára při 100°C tento varný režim konvektomatu je vhodný pro mírné vaření ryb, zeleniny, masa. Dále je vhodný pro rychlou přípravu pod bodem varu díky zvýšené tepelně výměnné kapacitě páry  s minimálními ztrátami solí,vitamínů a proteinů, při zachování nezměněné kvality výrobku.
  3. Kombinovaný cyklus v teplotních rozmezích 30°C až 250°C. Tento varný režim je doporučen pro všechny druhy masa a zejména velkých pečení. V tomto případě probíhá tepelné zpracování rychleji a dochází  ke snížení hmotnostního úbytku suroviny v rozmezí 30% až 18% se zachováním původních nutričních a organoleptických  vlastností díky nepřítomnosti kyslíku ve varné komoře.

Velký význam mají také různé inovativní cykly konvektomatu u přípravy pokrmu, které zaručují maximální všestrannost využití trouby.

Tyto další varné režimy se nazývají regenerace, ohřev s udržováním AUTOKLIMA a termostaticky řízená teplota páry.

V regeneračním cyklu konvektomatu se ohřívá dříve připravený pokrm bez jeho vysušování nebo nadměrného zvlhčení. Technologická data ohřevu se nastavují automaticky a úroveň kvality hotového pokrmu není rozeznatelná od kvality čerstvě připravených a uvařených pokrmů.

Cyklus ohřevu s udržováním AUTOKLIMA se používá k přípravě velkých kusů masa například k pečení vepřových hřbetů „ porchetta ", což trvá kolem 4 až 5 hodin. Pomalým ohřevem bez použití páry a bez připalování s udržováním ideální teploty po celou dobu trvání ohřevu.

Kromě nízkých hmotnostních ztrát okolo 8%, které jsou významným přínosem a hlediska jemnosti procesu přípravy pokrmu, díky nižší rychlosti proudění vzduchu a tepelnému výkonu, umožňuje cyklus ohřevu s udržováním využívání zařízení také mimo běžnou pracovní dobu s prokazatelnými výhodami z hlediska plánování práce v konvektomatu.

O těchto a dalších výhodách si řekneme v dalším připravovaném článku o konvektomatech.

« Zpět